In 1897 kregen twee turfstekers de schrik van hun leven toen ze in het Stijfveen, te midden van Yde en Vries, een merkwaardige vondst deden. Welhaast 2000 jaar had mijn onbezielde lichaam roerloos en gelaten aldaar in het veen gelegen. De moergrond was zuur en de etherische levenskracht kon mij niet bereiken, waardoor mijn lichaam de tand des tijds had doorstaan. Ik werd wereldberoemd als ‘het meisje van Yde’, maar niemand weet exact wie ik werkelijk was. Ook hoe en waarom ik destijds in het moeras ben beland is tot op de dag van vandaag in nevelen gehuld. Daarom zal ik, Freyja, voor u het geheim ontrafelen….

Als kind was ik al gefascineerd door alles wat zich in de oudheid afspeelde waaronder ‘het meisje van Yde’. Mijn boek is dan ook een ode aan haar. Voor meer informatie over deze mysterieuze vrouw (of meisje) die menig Drent, kunstenaar, wetenschapper, auteur, poëet, archeoloog en zo meer het hart sneller heeft laten bonzen. Zie: https://drentsmuseum.nl/nl/topstukken-uitgelicht/meisje-van-yde

Tijdens een diplomering ontmoet de onbehouwen
fysiotherapeute Jasmijn de dood gewaande vader van haar
stagiair. De corpulente, ietwat eigenaardige, verstokte
sigaar rokende tropenarts en toxicoloog Elger maakt diepe
indruk op haar. Ze besluit prompt afscheid te nemen van
haar oppervlakkige leventje in Utrecht en vertrekt voor een
sabbatical naar het Amazoneregenwoud, alwaar ze hem
ondersteunt bij een geheim onderzoek. Maar Elger en Jasmijn
blijken aanzienlijk te verschillen van karakter en hebben
ieder een volkomen eigen visie op het leven. Binnen no time
weten ze bij elkaar de gevoelige snaren te raken, wat leidt tot
ongemakkelijke situaties. Een periode vol beproevingen volgt.

Nadat oppergod Zeus zijn enorme bliksemschicht naar de aarde slingert, breekt gezwind de alreeds verpauperde aarde in talloze stukken. Maar zoals een oeverloze celdeling, ontplooit het heelal zich onbegrensd en in een tijdsbestek van ongeveer twee miljard jaar komen de twee planetoïden Phobos en Deimos, de oorspronkelijke manen van de eveneens verwoeste planeet Mars, door een bovennatuurlijke magnetische kracht samen. Op wonderbaarlijke wijze komen ze tot een eigenaardige samensmelting en groeien als twee stenige fontanellen in elkaar. Er ontstaat een eivormig geheel. Een nieuw, bizar en petieterig bewoonbaar planeetje tussen de ontelbare manen, kometen en het ruimtepuin. Een nieuwe wereld is geboren!

De geduchte leider van het godenrijk zendt de eigenzinnige bosnimf Callisto, samen met een selectief godengezelschap, naar de nieuwe wereld in wording. Aldaar krijgen ze de opdracht om deze fonkelnieuwe wereld vorm te gaan geven. Maar al spoedig merken ze dat ze niet de enigen zijn op deze kleine planeet, wat een grote beroering teweegbrengt. Gaandeweg verwerft Callisto steeds meer inzicht in de ware toedracht en aard van de goden en godinnen en de duistere intriges die onder het oppervlak borrelen. Ze besluit te gaan strijden tegen het onrecht.

Op een koude heldere nacht treft de altijd cynische en zelfdestructieve Rick een mysterieus Hammond orgel met Leslie speaker bij zijn voordeur. Vanaf dat moment komt zijn vastgeroeste leven, en dat van zijn omgeving, op losse schroeven te staan. De zoektocht naar de eigenaar brengt een periode van intense grilligheid, impasses en onverwachte wendingen.

De jonge nog in rouw gehulde weduwe Malou vertrekt naar Auroville, India om daar een nieuw leven te beginnen. Maar het lot brengt haar bij de charmante, doch beschadigde, Sahil. Deze onverwachtse ontmoeting zet haar leven wederom op z’n kop.

Dit boek gaat over de worstelingen met het ego.
Over oude pijn en diep gewortelde angsten.
Over passie en lust.
Over werkelijke liefde en zielsverbinding.
Over loslaten, dood en wedergeboorte.
Over spirituele transformatie.

Niet meer verkrijgbaar.

Lopende projecten:
Science fiction roman ( 2022 )
Scenario: Volva van ’t meras (medio september/oktober 2021 afgerond)